Τί είναι η χλωρέλλα;

 

Η χλωροφύλλη είναι στην κυριολεξία το «αίμα» σε όλα τα πράσινα φυτά που του επιτρέπει να μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια, μέσω της φωτοσύνθεσης. Η υψηλότερη πηγή χλωροφύλλης στον κόσμο είναι η Chlorella. Όταν καταναλώνουμε τη Chlorella, στην ουσία λαμβάνουμε μια τεράστια δόση από το ευεργετικό «αίμα των φυτών» την χλωροφύλλη.

 

Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας, της ινομυαλγίας και την καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της υψηλή χοληστερόλης, την απομάκρυνση του οινοπνεύματος από το συκώτι, αλλά και το αδυνάτισμα, μειώνοντας το συνολικό λίπος του σώματος. Ακόμα, προάγει την υγεία της καρδιάς, την ψυχική υγεία, τη χαλάρωση και αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού προάγοντας την ευεξία.

 

Συνήθως, όταν ένα άτομο αισθάνεται πεινασμένο διαρκώς αυτό που πραγματικά νιώθει είναι λιγούρες και όχι πείνα. Η Chlorella είναι ένα πλήρες τρόφιμο και ως τέτοιο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της λιγούρας και των τάσεων βουλιμίας.

 

Λόγω της μεγάλης ποσότητας της χλωροφύλλης, η χλωρέλλα έχει εξαιρετική αντιγηραντική βάση και φυσικές αποτοξινωτικές ιδιότητες. Καθαρίζει το αίμα, το πεπτικό σύστημα και το ήπαρ. Ιδιαίτερη κρίνεται η συμβολή της στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τα βαρέα μέταλλα που βρίσκονται παντού γύρω μας και λόγω αυτού συμβάλλει και στην πρόληψη του καρκίνου. 

 

.

Σχετικά Άρθρα